Kvindelige komikere er en sjælden vare, og mange har nok den opfattelse at kvinder ikke er sjove – eller i hvert fald ikke ligeså sjove som mænd. Og der er da også færre sjove kvinder på tv, end der er mænd, men der er til gengæld nogen, som er sjovere end mange mænd. Kvinder siger tit at de godt kan lide mænd med humor, måske kommer det som en overraskelse for nogen, men mænd kan også godt lide kvinder med en humoristisk sans. Her er sofakritikerens bud på de 10 sjoveste kvinder fra tv-seriernes verden:

10. Rosanne Barr, Rosanne

Rapkæftede kvinder balancerer på kanten af at være grænseløst irriterende og spiddende morsomme. Rosanne er ingen undtagelse!

9. Gillian Jacobs, Community

Hele castet i Community er godt sat sammen, og alle bidrager de til morskaben, alle kvinderne i læsegruppen har deres sjove øjeblikke, men Gillian Jacobs bliver repræsentanten på denne liste.

8. Jenna Fischer, The Office

Hvor Mary-Louise Parker er næsvis og fræk er Jenna Fischers karakter i The Office, sød og veltalende. Hun har charme, men elsker at drille og finder tit på sjove office-pranks.

7. Julie Bowen, Modern Family

Man kan ikke komme uden om Modern Family på lister over sjovhed. For serien er uden tvivl et af de stærkeste komediekort på tv-markedet i disse år, og Julie Bowens Claire-karakter er skideskæg – ikke mindst fordi den så glimrende spiller op af ægtemanden Phils.

6. Susie Essman, Curb Your Enthusiasm

Larry David er jo en af komediens konger, men Susie, som spiller manageren Jeffs kone, er bestemt også sjov. Hendes evige ’Fuck You, Larry’ er altid veltimede og hendes fyrige temperament er bare virkelig sjov.

5. Jane Lynch, Glee/Party Down

Man kan ikke komme uden om Jane Lynch for tiden. Hun har i mange år haft roller i Judd Apatows film og er nok mest kendt for sine komiske filmroller (her kan klart anbefales ’A Migthy Wind’ og ’Best in Show’), men senest har hun rullet sig ud i Glee, og er bestemt også sjov i Party Down.

4. Julia Louis-Dreyfus, Seinfeld

Elaine Benes, som hun hedder i serien, bidrager med megen morskab i en af verdens bedste serier nogensinde. Hun har en effektiv måde at lukke munden på Georges Costanza på, ligesom hendes hidsighed også er ret underholdende. Hendes dans i serien er jo også legendarisk morsom.

3. Amy Poehler, Parks and Recreation

Ja, har du endnu ikke fundet den lille perle Parks and Recreation, så er du gået glip af Amy Poehler som Leslie Knope – og det er skam, for hun er sjov!

2. Tina Fey, 30 Rock

Liz Lemon/Tina Fey, må da være en hver mands drøm, hun elsker fastfood og tv-serier og så er hun sjov. Ligesom listens tredjeplads har hun også haft en glorværdig karriere i Saturday Night Live.

1. Sarah Silverman, The Sarah Silverman Program

Sarah Silverman er meget outreret! Hun er vulgær, ulækker, pervers, underlig, grænsesøgende/-overskridende og så er hun morsom! Og som godt nyt kan det fortælles at hun er på vej med en ny serie som opfølger til The Sarah Silverman Program, så der er lidt at se frem til.